Hei! Käytämme sivustollamme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.

Etusivu / Uusi auto alle ja autossa kiinni oleva raha arjen luksukseen

Uusi auto alle ja autossa kiinni oleva raha arjen luksukseen

Tiesitkö, että rakkaassa naapurimaassamme Ruotsissa yksityisleasingin osuus on lähestymässä 40 prosenttia. Suomessa vastaava luku on alle prosentti. Huomioitavaa kuitenkin on, että Suomessakin yli puolet autoista myydään rahoituksella.

-Tilastojen mukaan Suomessa myydään 55 prosenttia uusista autoista autokaupan rahoittamina. Käytetyissäkin lukema on yli 40 prosenttia, AutoPalinin myyntijohtaja Timo Hokkanen tietää.

On syntynyt näkemys, että yhä useampi haluaa paketoida auton hankkimiseen myös palvelut kuten huollot, mahdolliset korjaukset, rengashotellin, sijaisautopalvelun ja vakuutukset - kaikki kätevästi yhdessä kuukausierässä.

-Suurin muutos on se, että entistä enemmän ihmiset miettivät autoilua kuukausierän kautta. Autoiluun halutaan budjetoida tietty summa kuukaudessa, Timo Hokkanen pohtii.

Kymmenen vuotta sitten tilanne oli täysin eri. Silloinkin iso osa autoista ostettiin osamaksulla, mutta kuukausierien maksamisen tavoitteena oli saada auto omaksi.

-Uudenlainen malli on mahdollistanut sen, että yhä useampi ajaa uudella autolla. Autoilun budjetoinnista on samalla tullut helppoa. En yhtään ihmettele suosion kasvua, sillä ihmiset haluavat helppoutta, ei yllätyksiä, Timo Hokkanen sanoo.

AutoPalinin S-Drive -sivustolla - http://www.s-drive.fi/ - on helppoa kokeilla laskurilla, paljonko oma autoilu kuukaudessa maksaisi. S-Drive -sopimus on mahdollista tehdä 24 tai 36 kuukaudeksi ja enintään 90 000 kilometriin asti.

-Uuden auton ostajista iso osa on varttuneempia mieshenkilöitä, mutta kun puhutaan kuukausimaksuun perustuvista palveluista, palvelun suosio on hyvinkin tasainen eri ikäluokissa, Hokkanen kertoo.

Hokkasen mukaan nähtävissä on merkittävä ostokäyttäytymisen muutos.

-Moni ajattelee, että autossa kiinni olevan rahan voi käyttää johonkin muuhun. Joku laittaa sen arjen luksukseen, toinen esimerkiksi osakkeisiin tai säästöön. Tämä on mahdollista, sillä ostamme S-Drive -sopimuksen yhteydessä asiakkaan vanhan auton, jolloin rahaa jää heti käyttöön, Timo Hokkanen muistuttaa.

Jaa artikkeli

Jaa sivu sähköpostilla itsellesi tai kaverillesi

Vastaanottaja saa sähköpostiinsa viestin, jossa on linkki sivulle.

Viestin sisältö:

Hei, katso tämä mielenkiintoinen sivu!

Sähköposti on lähetetty syöttämääsi osoitteseen.

Tarkista puuttuvat tai virheelliset tiedot.

nwdb